گلاتور ، گلادیاتور گل های خانه شما

تا ۱۰ درصد تخفیف کود های ریسمو با ضمانت

  • انتشار : شنبه 24 تیر 1402
  • نویسنده : گلاتور
  • 722

بیشتر گل و گیاهان از جمله گیاهان آپارتمانی برای رشد و نمو بهتر و سریع تر به کود و مواد مغذی احتیاج دارند، چرا که به مرور زمان و طی مراحل آبیاری املاح و مواد مغذی موجود در خاک گلدان شسته شده و از انتهای آن خارج می شود. همچنین به دلیل اینکه اکثر این گل و گیاهان آپارتمانی در مقایسه با گیاهانی که در خارج از منازل هستند، کمتر در معرض نور آفتاب قرار دارند و به دلیل عدم دریافت نور کافی عمل فتوسنتز در آنها کاهش پیدا می کند؛ از اینرو این گیاهان در مراحل رشد خود با مشکل مواجه خواهند شد و یکی از دلایل کم شدن و توقف رشد گیاهان آپارتمانی می باشد. بنابراین بهترین راه کار برای تقویت و بهبود رشد گیاهان آپارتمانی اضافه کردن مواد مغذی و املاح معدنی به خاک محیط کشت آنها از طریق عملیات کود دهی می باشد.


انواع کودهای مورد نیاز گیاهان آپارتمانی

کودهای فراوانی برای تغذیه و تامین مواد مورد نیاز گل و گیاهان آپارتمانی وجود دارد که می توان از آنها بهره برد اما از مهمترین کودها و عناصر اصلی که گیاهان آپارتمانی نیاز فراوانی به آنها دارند کودهایی هستند که درشت مغذی بوده و نقش اصلی و تعیین کننده ای را در رشد گیاهان دارند. عناصر درشت مغذی شامل فسفر، پتاسیم و نیتروژن هستند که هر کدام با توجه به وظیفه ای که دارند در تقویت گیاهان آپارتمانی موثر بوده و تاثیر شگفت انگیزی بر رشد گیاه می گذارند. از آنجایی که گیاهان آپارتمانی به دو نوع گلدار و بدون گل تقسیم شده اند بنابراین برای هر کدام از این گیاهان کودهایی با عناصر مخصوصی به کار برده می شود، به این صورت که برای گیاهان گلدار توصیه می شود که از کودهایی که میزان فسفر و پتاسیم آنها از نیتروژن فراوان تر است استفاده شود و در گیاهان بدون گل و زینتی نیز کودی استفاده شود که نیتروژن آن بیشتر از بقیه عناصر است زیرا نیاز این گیاهان آپارتمانی به نیتروژن بیشتر از گیاهان گلدار می باشد.


علت نیاز گیاهان آپارتمانی به کود


بهترین زمان برای کود دهی به گیاهان آپارتمانی

مناسب ترین و بهترین زمان برای کود دهی به گیاهان آپارتمانی زمانی است که گیاه در فصل اوج رشد و نمو خود است که معمولاً در فصل های بهار و تابستان این عمل صورت می گیرد. لازم به ذکر است که برخی از گیاهان آپارتمانی به دلیل نیاز تغذیه ای فراوانی که دارند کود دهی آنها تنها منحصر به فصل رشد نمی باشد و باید به صورت ماهیانه و یا حتی هفتگی این عملیات برای آنها انجام گیرد.


تاثیر کوددهی در گلدهی گیاهان آپارتمانی

از آنجایی که فرایند گلدهی در گیاهان یکی از مهمترین مراحل رشد و نمو می باشد، بنابراین باید تمام عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان در این زمان فراهم شود، چرا که تولید گل نیازمند صرف انرژی بسیاری است. به همین دلیل بهترین و مناسب ترین کود برای گلدهی در گیاهان کود هایی هستند که دارای مقدار بیشتری فسفر و پتاسیم نسبت به نیتروژن هستند، زیرا فسفر و پتاسیم نقش به سزایی در فعال نمودن آنزیم های داخل خاک داشته و گلدهی و باروری گیاهان را تسریع می کنند. لازم به ذکر است که در کود دهی گل و گیاهان آپارتمانی نباید زیاده روی نمود چرا که موجب سوختگی و پژمردگی گیاه مورد نظر می شود.


طریقه کود دهی به گیاهان آپارتمانی

کودهای گیاهان آپارتمانی به صورت مایع و جامد یا گرانوله وجودد دارند که هر کدام از این ها روش استفاده خاص خود را دارند. در استفاده از کودهای مایع برای گیاهان آپارتمانی توصیه می شود که آن را با آب به نسبت مشخص مخلوط نموده و سپس بر روی گیاه اسپری نمایید و مناسب ترین زمان برای انجام آن قبل از طلوع آفتاب و هنگام باز شدن روزنه های گیاه می باشد. برای استفاده از کود های جامد نیز می توان مقدار مورد نیاز را با آب مخلوط و رقیق نمود و یا با دست اندازه ی مورد نظر را در گلدان بریزید و سپس برای حل شدن در خاک گلدان مقداری آبیاری انجام دهید.


کود دهی به گیاهان آپارتمانی


علائم کمبود عناصر غذایی در گیاهان آپارتمانی

همانطور که می دانید گیاهان نیز همانند سایر موجودات نیاز غذایی فراوانی دارند، اگر چنانچه این گیاهان دچار کمبود شدید عناصر غذایی شوند، علائمی نظیر تغییر رنگ برگها، بروز سوختگی بر روی اندام گیاه، کند شدن رشد، ریزش برگ ها و شکننده شدن ساقه ی گیاه در آن ها ظاهر می شود. در ادامه به برخی از کمبودهای عناصر غذایی که باعث بروز نشانه های بیماری در گل و گیاهان آپارتمانی می شود، اشاره می کنیم: 

✓      کمبود نیتروژن موجب کوچک شدن برگ ها، باریک و دراز شدن ساقه گیاه آپارتمانی شده و همچنین در زرد شدن برگ ها نقش زیادی دارد.

✓      کمبود فسفر نیز علائمی مانند بنفش شدن برگ ها و ساقه گیاه، سبز تیره شدن رگبرگ ها و کوتوله ماندن گیاه را به همراه دارد.

✓      کمبود پتاسیم باعث از بین رفتن استحکام ساقه، خشک شدن حاشیه ی برگ ها و زرد شدن برگ ها می شود و نیاز به استفاده از کود پتاس را افزایش می دهد.

✓      کمبود کلسیم در گیاهان آپارتمانی سبب مرگ جوانه های در حال رشد شده و همچنین موجب قهوه ای یا سیاه شدن نوک برگ ها می شود.


تفاوت، مزایا و معایب کودهای حیوانی و شیمیایی

کودهای حیوانی در مقایسه با کودهای شیمیایی سرعت تجزیه ی کمتری در طبیعت دارند از این رو در دراز مدت اثر مطلوب خود را بر روی گیاهان بر جای می گذارد. اما کود های شیمیایی اثر فوری داشته و نیاز غذایی گیاه را بلافاصله بر طرف می کنند. در رابطه با مزایا و معایب کود حیوانی می توان گفت که این کود در بهبود بخشیدن ساختمان خاک اثر فوق العاده ای دارد و در بهتر شدن فعالیت میکروارگانیسم ها در خاک نقش دارد؛ اما این کود با وجود داشتن فواید یکسری معایب نیز دارد که شامل انتشار بذر علف های هرز در خاک و همچنین منبع کوچکی از مواد غذایی برای گیاه است.

در رابطه با معایب و مزایای کودهای شیمیایی هم لازم به ذکر است که این کودها بر خلاف کود حیوانی منبع عوامل بیماری زا نبوده و عناصر غذایی موجود در آن بلافاصله در اختیار گیاهان آپارتمانی قرار می گیرد و از معایب آن می توان به هزینه بر بودن و سوختن گیاه در اثر استفاده بیش از حد از کود اشاره کرد.

نظرات کاربران

captcha

بازگشت

سایر مطالب